Molitve svetaca Presvetom Srcu IsusovuIsuse, daj mi srce puno ljubavi prema Tebi
(sv. Toma Akvinski)

Isuse, koji me toliko ljubiš, molim te, uslišaj me.

Daj da Tvoja volja bude moja želja, moja strast i moja ljubav, daj da ja ljubim sve što je tvoje, a pogotovo Tebe samoga.

Daj mi srce puno ljubavi za Tebe da me ništa ne može udaljiti od Tebe.

Daj mi srce jako i vjerno, koje se ništa ne boji i nikada ne sustaje, srce pravedno koje ne poznaje krive putove zla, srce nepobjedivo i uvijek spremno da se bori, srce hrabro koje se ne zaustavlja pred preprekama, srce blago i ponizno kao što je Tvoje, Gospodine Isuse.Molitva Srcu Isusovu za grešnike
(sv. Veronika Julijani)

Gospodine moj i Spasitelju, Isuse Kriste, ne molim milost Tvoga presvetog Srca samo za sebe, vec vapijem k Tebi i za spasenje nevoljnih grešnika koje si otkupio svojim dragocjenom Krvlju.

Daj da svi dodu k Tvome Srcu, tom izvoru, tome moru neizmjerne ljubavi, da se u njemu ociste od svojih grijeha, i da od sada i do vijeka ljube jedino Tebe, jedinog zarucnika svoje ljubavi.

Udijeli svima, kao i meni, blaženi život u svome Srcu.

Amen.Pozdrav Srcu Isusovu
(sv. Faustina Kowalska)

Pozdravljam te, premilosrdno Srce Isusovo, živo vrelo svih milosti, jedino mjesto utocišta, što nas štitiš, Ti nas želiš vodom osvježiti.

Pozdravljan te, premilosrdno Božje Srce, neistraživi izvore ljubavi.

Iz Tebe nama grešnicima iznice život, vrelo što nam srecu nudiš.

Pozdravljam te, ranjeno Srce Isusovo, Ti zraciš smilovanjem, otvoreno za nas, iz Tebe život crpimo, i uzdamo se u milosrde Tvoje.

Pozdravljam te, dobroto Srca Gospodinova, nikad shvacena, nikad istražena, kao majka si nam blizu, milosrdna – uvijek nas ljubavlju pronalaziš.Svagdanja molitva presvetom Srcu Isusovu
(sv. Gertruda)

Pozdravljam Tebe, presveto Srce Isusovo, živo i neprekidno vrelo vjecnoga života, neizmjerno blago Božanstva, goruca peci Božanske ljubavi.

Ti si mjesto mojega pokoja i moje utocište.

O moj ljubezni Spasitelju, raspali moje srce žarkom ljubavlju!

Izlij u moju dušu velike milosti, kojih je Tvoje Srce vrutak, te daj da moje srce uvijek bude s Tvojim Srcem tako združeno da Tvoja sveta volja bude ravnalo mojih želja i svih mojih djela!

Amen!